Nem, a menyasszony nem eladó

2021. február 15. 17:37

A Házasság Hetében mi mást vennének a szájukra, mint az egy férfi és az egy nő szeretetszövetségét.

2021. február 15. 17:37
Gável András
Vasarnap.hu

„Ahhoz már-már kezdünk hozzászokni, hogy nap mint nap, istentelen nézetekkel támadják a kereszténység által hűségesen őrzött értékeket. Ám felkapjuk a fejünket az olyan esetekben, amikor magukat kereszténynek valló emberek fogalmaznak meg leginkább a pogány tanok sorába illő véleményeket. A Házasság Hetében mi mást vennének a szájukra, mint az egy férfi és az egy nő szeretetszövetségét. De miért zavar bárkit is, ha világosan láthatóak a házasság örök intézményének isteni fundamentumai?

»A kereszténységgel átitatott »Házasság Hete« kezdeményezés politikailag nem semleges. Nem értem, hogyan fér bele a baptista lelkészek által is vastagon támogatott eseménybe, hogy annak Áder János felesége a fővédnöke, Családbarát Magyarország logós, és sokszor hivatkozik forrásként az Alaptörvényre. […]Hogy fér össze? Nem lehetne ez a program Fidesztől mentes?« – írja a keresztény egyházi felekezethez tartozó kommentelő felháborodva.

Mégis honnan ered ez az undorkodás a »kereszténységgel átitatott házasság«-gal szemben? Már ott tartunk, kedves keresztény testvérek, hogy annak kell rosszul éreznie magát, aki következetesen ragaszkodik ahhoz az intézményhez, amely eredendően Isten terve, és amit a kereszténység képvisel? Hogy lehet az, hogy meg kell írnom ezt a cikket ebben a témában? Hogyan törhetett darabokra, ami valaha gyönyörű egészet alkotott?

A Házasság Hete egy külföldről hazánkba importált egyik, kivételesen nagyon jó kezdeményezés. Értékvédő és életpárti. Alapvetése, hogy a család az egy férfi és egy nő életszövetségén alapuló közösség. Szövetség, amelyben a felek elkötelezik magukat, hogy kitartanak egymás mellett, és vállalják a gyermekeket is, »amellyel Isten megajándékozza házasságukat«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Élő Éva
2021. február 16. 11:57
Miután evolúcióra csak reprodukciós rendszerek képesek. Az ember esetén a keresztény családmodell volt a legsikeresebb reprodukciós rendszer , mivel először Francia országban, majd Angliában alakult ki népesedés robbanás. Ugyanis az életképes, magas intelligenciájú utódokat ebben a szeretet környezetben, jól kötődő közösségek által lehet nevelni. Ezt bontotta le a liberális családmodell, amely az emberiség történetének legkatasztrofálisabb népesség fogyását okozza, nagyobb emberveszteséggel jár, mint a háborúk, vagy a járványok. A puding próbája...
annamanna
2021. február 15. 20:32
"Az egyház nem eladó, mert a Vőlegény-Krisztus vár rá, és eljön érte!" Az egyház valóban nem eladó. Mert már rég meg van véve. Az egyház azzal, hogy gazdasági függésbe került más hatalmaktól, a szellemi függetlenségét is feladta, és mostanra egy felvizezett, rabbá tevő és nem megszabadító teológiát hirdet, aminek az alapja a pénztől való függés, ami elveszi a józan észt. Azt bezzeg könnyű pofázni, hogy a nyugati kereszténység haldoklik, erőtlen, nulla...... de a kelet-európai egyház miből különbözik tőlük? Ugyanaz a kelet-európai klérus baja is. A gazdasági hatalomtól való ernyedt függés, ami befogja mindenki pofáját és engedelmes rabszolgát csinál bárkiből.
Sulammit
2021. február 15. 18:52
Nevetséges, hogy 2021-ben ki kell mondani, hogy a házasság egy férfi és egy nő szeretetközössége és természetes, hogy "vállalják" a gyermek áldást is. Vagyis elfogadják Isten áldását, ajándékát a gyermekeket.
Tordai Kadosa
2021. február 15. 18:28
Amióta a liberalizmus , feminiznus, emancipáció, Lmbtq mozgalom stb rombolja a családokat azóta romokban a társadalom, erkölcs ,gyereknevelés stb. A család és a házasság Isten terve és nem lehet vele büntetlenül szembe menni. A válás sem Isten terve meg is fizeti minden elvált ember és gyermekei és az emberi közösségek az árát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!