Parragh László mikor kér bocsánatot a katás vállalkozóktól?

2022. július 12. 18:41

Ezt a törvényt elkapkodták, nem kicsit, nagyon.

2022. július 12. 18:41
null
Momentum Mozgalom
MTI OS

„Elképesztőnek és felháborítónak tartja a Momentum elnök-frakcióvezetője, hogy a kormány egy nap alatt változtatta meg a kisadózó vállalkozók tételes adójáról (kata) szóló szabályokat. Gelencsér Ferenc kedden azt is firtatta, az iparkamara elnöke mikor kér elnézést a katás vállalkozóktól.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara fővárosi Szabadság téri székháza előtt tartott, a Momentum Facebook-oldalán online közvetített sajtótájékoztatón a politikus elmondta, 400 ezer katás vállalkozót és családjaikat, egymillió embert hagyott az út szélén a kormány, amikor elfogadta az új kata-törvényt.

Hozzátette: Parragh Lászlónak, az iparkamara elnökének feladata lenne, hogy megvédje a hatalomtól a vállalkozókat, mégis azt látni, hogy a kamara elnöke a hatalom kiszolgálója.

Az ellenzéki képviselő elmondta, levélben fordult Parragh Lászlóhoz azt tudakolva tőle, mikor fog elnézést kérni a katás vállalkozóktól. Milyen módon fogja segíteni a kata-károsultakat? Egyetért-e azzal, hogy 24 óra leforgása alatt benyújtanak és el is fogadnak egy törvényt? – sorolta kérdéseit.

Gelencsér Ferenc azt mondta, számára elfogadhatatlan és felháborító ez az eljárás. »Ezt a törvényt elkapkodták, nem kicsit, nagyon« – fogalmazott.

Szerinte 400 ezer magyar vállalkozó szembesült ma azzal, hogy nem kiszámítható a vállalkozói környezet, ráadásul egy olyan időszakban, amikor az infláció az egekben és forintválság van.”

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2022. július 13. 15:02
Melyik ellenzéki párt támogatta anno a KATA bevezetését? És melyik szavazott ellene? Ha kérhetném a választ.
gyaloggos
2022. július 13. 13:39
1./ A MOMENTUM mikor kér bocsánatot a MAGYAR emberektől azért az ALJAS, MOCSKOS tetteiért, amit BRÜSSZELBEN DONÁTH ANNA, CSEH KATALIN tett, tesz? 2./ A MOMENTUM mikor szólal meg az EP-ben, hogy az oroszok elleni SZANKCIONÁLÁS EURÓPÁT viszi a sírba, nem Oroszországot! MIKOR kezdik el ott Brüsszelben belátni, hogy OROSZORSZÁGGAL normalizálni kellene a viszonyt, és azon lenni, hogy MINÉL előbb legyen vége a háborúnak! S AZ okokat megszüntetni, melyek az iszonyatos inflációt, gazdasági visszaesést eredményezik ! EZEK pedig a HÁBORÚ és a SZANKCIÓK!
csulak
2022. július 13. 11:04
NOmentum, azt se tudjatok mirol szol a KATA !
Kala pál
2022. július 13. 07:06
Az új seprő jól akar seperni. A végeredmény annyi, hogy felkavarja a port!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!