Lecke gyomorforgatásból

2023. február 05. 07:15

Miért dühíti a Telexet az, hogy Magyarország ma családbarát, és a kormány támogatja a gyermekvállalást?

2023. február 05. 07:15
null
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Magyar Nemzet

„Tisztán emlékszem arra a napra, amikor az egykori baloldali többségű Országgyűlés elfogadta a családtámogatások átalakításáról szóló törvényt. Ekkor 2005. november 7-e van, dübörög a Gyurcsány-kormány. Bukott miniszterelnökünk egy őt igen jól jellemző, aljas trükkel próbálta meg lenyomni a tényt az emberek torkán: aki ma Magyarországon gyermeket akar, teremtse elő rá magának a pénzt, mert az állam bizony egy fillérrel sem teszi könnyebbé a döntést.  

Az ominózus módosítás ugyanis arra épült, hogy emelkedik a családi pótlék összege, szuper. Ugyanakkor a juttatásba „beépítették” a rendszeres gyermekvédelmi támogatást és a családi adókedvezményt, tehát két családtámogatási formát egész egyszerűen megszüntettek. Emellett folyamatosan emelkedtek a rezsiárak és a támogatott lakáshitelek helyett bejött a devizahitel, ami nem sokkal később rengeteg családot (is) a tönk szélére sodort egy gazdasági világválság közepén.  

Így néz ki az, amikor egy kormány nem támogatja a gyermekvállalást, a családokat, nem tesz a rendszerbe olyan ösztönzőket, amelyekkel megkönnyíti a fiatal házaspárok életkezdését, otthonhoz jutását, egynél akár több gyermek vállalását – ha és amennyiben vágynak rá. De miért fontos ez most? 

Ismét leckét adott az online világnak gyomorforgatásból a Telex: Miért dühít valakit az, ha más nem akar gyereket? címmel közöltek az oldalukon egy »írást«, aminek már önmagában a címe is provokáció, hát még ha tovább is olvassa valaki. ”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hangillat
2023. február 06. 01:54
"Miért dühíti a Telexet az, hogy Magyarország ma családbarát, és a kormány támogatja a gyermekvállalást?" A balsevik nemzeti dekadencia fűtőelemei üzemelnek bennük.
pemete jakab
2023. február 05. 21:52
"Magyarország ma családbarát, és a kormány támogatja a gyermekvállalást?" Kevés olyan párt van ma Magyarországon, amelyik annyira a társadalom megosztására bazírozza a hatalmát, mint a Fidesz. A családbarátság csak egy politikai termék, a gyermekvállalás ösztönzése meg annyi, hogy ha szülsz egy gyereket, akkor kapsz X milliót, ha kettőt, akkor meg Y milliót.
Ente
2023. február 05. 21:15
A tótok már bevezették, hogy a nyugdíjasok a dolgozó gyerekeik tb hozzájárulása arányában kapnak plusz nyugdíjat! Ezt kellene a magyaroknak is bevezetni, ez kőkemény józan ösztönző!!!
Ente
2023. február 05. 21:04
A Telex gyűlöli a magyarokat. A kis és nagy antant fizeti őket, a maradék földünkre fáj a foguk, meg hát ki kell irtani akik emlékeznek a gonoszságaikra, a magyarokat. Őket kell szívós munkával kiutálnunk innen!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!