Navracsicsék EP-s meghallgatása élőben

2014. október 01. 18:17

Hattól kilencig hallgatják meg Navracsics Tibor biztosjelöltet az Európai Parlamentben, akit a zöldek és a liberálisok szorongathatnak meg. Vele párhuzamosan faggatják a spanyol jelöltet.

2014. október 01. 18:17

Az Európai Parlament tagjai megpróbálják megszorongatni Jean-Claude Juncker bizottságának leendő tagjait. Minden egyes jelölt a szakterületének megfelelő szakbizottság előtt felel a képviselők kérdéseire.

A jelöltek egy 15 perces bemutatkozó beszéddel kezdik a meghallgatást, majd csaknem három órán át válaszolnak a kérdésekre. Az illetékes bizottságok ezután 24 órán belül írásos értékelést készítenek a meghallgatásról. Ebben kiegészítő információkat kérhetnek a jelöltektől. A parlament vezetői összegzik a szakbizottságok jelentéseit, ez alapján készül egy határozati javaslat.Ebben a bizottsági lista módosítását, vagy egyes jelöltek visszahívását kérheti a testület.

 
A magyar jelölt, Navracsics Tibor meghallgatása október elsején este hat órakor kezdődik. A volt igazságügyi, valamint külgazdasági- és külügyminisztert az oktatási, kulturális és állampolgári ügyekkel foglalkozó biztosi posztra szánja Jean-Claude Juncker.
 
Navracsics Tibort a jelölése után sok bírálat érte a szocialista, liberális és zöldpárti képviselők részéről. A szakmai felkészültségét nem vonják kétségbe, de az Orbán-kormányban betöltött szerepét negatívan ítélik meg. Navracsics Tibortól valószínűleg számon kérik majd, hogy igazságügyi miniszterként nem emelt kifogást olyan vitatott jogszabályok ellen, mint a médiatörvény, az új alaptörvény, illetve az igazságügyi rendszer átalakítása. Szintén nehéz kérdéseket kaphat a magyarországi közoktatási reformról, a demokratikus normákról és a civil szervezetek elleni hatósági fellépésről is.

Navracsics meghallgatásával egyidőben birkóznak majd az EP-képviselők a spanyol jelölttel, Miguel Arias Cañetével, akinek láthatóan sokkal nagyobb ellenző tábora van Brüsszelben, mint a leendő magyar biztosnak. 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sándor
2014. október 02. 11:51
Navracsics Tibor, egy igaz magyar, aki Hazavágta a magyarellenes prekoncepciókkal támadó kettősmérés, álbaloldali, áldemokrata liberális és zöld képviselőket...
Sándor
2014. október 02. 11:49
ujhelyi, meg a jávor benedek szégyellje magát!! Intő példák ők minden magyarnak arra, hogy bármennyire is érdektelen egy EP választás, fontos, hogy ilyenek ne kerüljenek oda. Olyanok, akik mást sem művelnek, mint Magyarország rossz hírét viszik (hazugságokkal) külföldi elvbarátaikhoz, soha nem fogadnák el a világ minden részén működő "nemzeti minimumot". És ezek közben csodálkoznak, ha a magyar társadalom szélsőségesnek, magyarellenesnek, tekinti őket és perifériára löki az egész nemzetellenes társaságot...
Incevince
2014. október 01. 20:20
A Fideszt az különbözteti meg kuzinjától a Jobbiktól, hogy előbbi fél- utóbbi pedig fullnyilas. Előbbi azaz Orbánék tisztán hatalmi pragmatizmusból hol megtűrik az antiszemitizmust, rasszizmust vagy néha kezdeményeznek is ilyesmit lásd Kövér Nyírőzését, vagy Wass Albert nemzeti tantervezését), hol pedig a filoszemita illetve cigánybarát bajnokként tetszelegnek hulladék párt
Incevince
2014. október 01. 20:01
Ez a navracsics komolyan úgy néz kibeszél mint Rudolf Hess Igaz Hessnek nem volt szemüvege csak szemürege. Remélem az EU el-HESS-egeti ezt a talpnyaló szarkupacot mint ahogy a hasonmásával tette Anglia. Ő is repülővel szállt Brüsszelbe, ő is führere odadadó szolgája, fogalmazója, visszhangja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!