DK: Vonják vissza a cafeteriát érintő megszorításokat!

2018. június 27. 13:07

Arató Gergely, a párt frakcióvezető-helyettese szerint a pluszjuttatások kedvezményes adóztatásának megszüntetésével a bérek nem fognak növekedni.

2018. június 27. 13:07

Igazságtalannak tartja a Demokratikus Koalíció (DK) a cafeteriát érintő és mintegy kétmillió embert sújtó „megszorításokat”, ezért az ellenzéki párt azok visszavonását követeli. 

Arató Gergely frakcióvezető-helyettes szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: az eddigi jogosultak számára évi 88 ezer forintos veszteséget jelenthet a döntés. Különösen rosszul járnak azok, akik lakóhelyüktől távol dolgoznak, mert megszűnik a közlekedést, valamint a lakhatást érintő adókedvezmény – fűzte hozzá. Szerinte a kabinet „durva csúsztatásokat" fogalmazott meg a kérdésben amikor azt állította: a munkaadók kérték a változtatást. Cáfolta azt a kormányzati érvelést is, miszerint a pluszjuttatások kedvezményes adóztatásának megszüntetésével a bérek növekednének. 

A döntés nem több, mint egyszerű megszorítás, amellyel a kormány azoknak a terheit növeli, akik már eddig is az adóterhek többségét viselték – jelentette ki Arató Gergely.

(MTI)

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2018. június 27. 16:30
a dk-az a párt, amelynek mélyen kussolnia kéne! miből élnek? ki tartja el őket?
formaegy
2018. június 27. 14:56
Dk! Nektek kuss a költségvetéstől! Nyúztatok, elvettetek, tapostatok. Abba pofázzatok bele amit ti adtok! Mondjátok Gyurcsányotoknak álljon ki a sarokra hímringyónak (ha már a legnagyobb politikai kurva, akkor ez is menni fog - egy pár buzit is vihet a felvonulásról), ha már a saját pénzét nem osztogatja, és lesz miből osztogatni! Csak ami a tiétek abba pofázzatok bele! Mocskos magyarellenes, hazaáruló banda!
DrPepper
2018. június 27. 14:02
A DK rettenetesen izmozik, hogy mondjon valami relevánsat, ezért ráröpülnek minden témára, amiből valami rövid távú pol hasznot remélnek. Így megy ez.
kisgul
2018. június 27. 13:40
Több ezer munkavállaló egyáltalán nem kapott cafetériát! Kizárólag a munkaadó döntésén múlt , hogy a-e vagy sem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!