Országos gyermekvédelmi koordináció indult a katolikus egyház intézményei között

2021. június 16. 19:56

A cél, hogy hatékony gyermekvédelmi rendszerek jöjjenek létre, mind a szerzetesrendek, mind pedig az egyházmegyei papképzés számára.

2021. június 16. 19:56

Országos gyermekvédelmi szakmai fórumot tartottak június 16-án az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, a szerzetesrendek, valamint egyházi tanintézmények szakembereinek részvételével – olvasható a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72) sajtóközleményében. A rendezvény célja az volt, hogy elindítsa az országos gyermekvédelmi együttműködést a katolikus egyház intézményei között.

Az egyház felelősséget vállal

A T72 Pedagógiai Műhelyének szakmai fórumán ismertették a Magyar Katolikus egyház közösségeinek, illetve intézményeinek a gyermekvédelmi programjait, továbbá egyeztették a jövőbeni elképzeléseiket.

„Az elmúlt időszakban a magyar társadalomban, iskolákban, táborokban és az egyházban is napvilágra került gyermekbántalmazások egyértelművé tették, hogy gyökeresen változtatni kell azon a szemléletmódon, ahogyan a gyermekekhez, a sérülékeny felnőttekhez és általában az emberi méltósághoz viszonyulunk” – jelentette ki Rubovszky Rita, a T72 Pedagógiai Műhelyének a vezettője, a Patrona Hungariae Katotlikus Iskolaközpont főigazgatója. Rubovszky a fentihez hozzátette:

Új programokat is bemutattak, a régieket pedig továbbfejlesztik

Bemutatásra került a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) a 2021/22-es tanévtől elinduló gyermek- és ifjúságvédelmi szervezetfejlesztő projektjét. Ennek keretében 39 katolikus iskolában és óvodában egy külső szakmai mentor által támogatott 2-3 fős gyermekvédelmi csapatot fognak felállítani, és intézményekre szabott gyermekvédelmi stratégiát fognak készíteni – ismertette a projektet bővebben Szentes Judit, a KaPI gyermek- és ifjúságvédelmi szakembere.

A fórumon ismertetésre került még a Magyarországi Szerzetesrendek Konferenciáinak az Emberi méltóság stratégiája, illetve a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban öt éve működő gyermekvédelmi rendszer is. Emellett bejelenttetteék, hogy az Esztergom-Budapest Főegyházmegyében továbbfejlesztik a már korábban megkezdett gyermekvédelmi munkát is.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2021. június 17. 01:18
"olvasható a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72) sajtóközleményében." Honnan a faszból cibálták elő a 72-es számot? Lk 10,1 Ezek után pedig rendele az Úr másokat is, hetvenet, és elküldé azokat kettőnként az ő orczája előtt, minden városba és helyre, a hová ő menendő vala. Lk 10,17 Visszatére pedig a hetven tanítvány örömmel, mondván: Uram, még az ördögök is engednek nékünk a te neved által! Sehol nem volt 72 tanítvány, legfeljebb a SZABADKŐMŰVESEKNÉL! Ez az egész szervezet okkultista szabadkőműves, a neve számmágia! A kettes szám csak azért szerepel az igében, mert a HETVEN tanítvány párosával lett kiküldve: Lk 10,1 Ezek után pedig rendele az Úr másokat is, hetvenet, és elküldé azokat kettőnként az ő orczája előtt, minden városba és helyre, a hová ő menendő vala. "Vallás és ezotéria A kabbala szerint Istennek 72 neve van. A 72 név 72 angyalt is jelöl. Jézusnak 72 tanítványa volt." https://hu.wikipedia.org/wiki/72_(sz%C3%A1m) Jézusnak NEM VOLT 72 TANÍTVÁNYA, EZ A SZÁM A KABALÁBÓL SZÁRMAZÓ OKKULTIZMUS! Akinek ehhez köze van - "Rubovszky Rita, a T72 Pedagógiai Műhelyének a vezettője" - az okkultista!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!