Krausz: Magyarországnak óriási szerepe van a Nobel-díjamban

2023. október 14. 11:58

Elmondása szerint tanárainak köszönheti, hogy a fizikával kezdett foglalkozni.

2023. október 14. 11:58
Krausz Ferenc, Nobel-díj, fizikus

Ha Magyarország tanárai nem oltották volna belé a tudás igényét, nem adta volna a fejét erre a pályára – nyilatkozta Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikus a Magyar Nemzetnek. Olyan, hogy magyar tudomány, nem létezik. Egyetemes tudomány van. Az valóban elemezhető, hogy a Nobel-díjában mekkora része van Magyarországnak.

Szerintem óriási,

hiszen, ha tanáraim nem oltották volna belém a tudás igényét, nem adtam volna a fejemet erre a pályára ”– mondta Krausz Ferenc. 

Ezt is ajánljuk a témában

A fizikus arról is beszélt, hogy már a laboratóriumba is beszivárog a politika, elmesélte, néhány évvel ezelőttig gond nélkül alkalmazhatott kínai diákot.

Ez év elején pályázott hozzá egy kínai fiatal. Minden szempontból megfelelt a követelményeknek, de az amerikai–kínai szembenállás következményeként olyan szigorú biztonsági ellenőrzésnek, alapos átvilágításnak vetik alá, hogy annak a mai napig nincs eredménye – mondta. Majd hozzátette, „nem csak Kínából, az Egyesült Államok által ellenségként kezelt más országokból sem tudunk fogadni.” diákokat.

***

Nyitókép: CHRISTOF STACHE / AFP

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2023. október 15. 01:07
Na a bolond fideszes droidok ugyan most mint gondolnsk, miután a dijal járó lóvét a feri oda adta az ukránoknak! 😂😂 áh szerencsétlen buta fideszesek szivből sajnálkak titeket, össze vagytok zavarodva ugye?? Az agy hiánya ezt teszi😂😂
formaegy-2
2023. október 14. 15:12
"Krausz: Magyarországnak óriási szerepe van a Nobel-díjamban ... A magyar származás mélyen benne van az emberben, a magyar szív mindig magyar marad – Krausz Ferenc a Mandinernek" Az ATV továbbra is jobban tudja mit éreznek a Nobel-díjasok........... ATV!: Ilyen a magyar szív, ilyen aki büszke arra, hogy MAGYAR! Ugye ATV? Nem ti vagytok akik a "díszes" vendégeitekkel, pöcegödrötökkel szégyelitek, hogy magyarok vagytok - külföldön! Mindezt úgy, hogy ti NEM IS VAGYTOK MAGYAROK!, ti sajnos ide született vergődő hazaáruló kutyák vagytok......
zakar zoltán béla
2023. október 14. 14:06
Csapláros-12:17! A szótagolás kiiktatása mellett, akkoriban a szorzótábla ismerete is tiltott lett néhány évre,
Chekke-Faint
2023. október 14. 13:29
Akkor megint rácáfolt a böszme moslékoldalra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!