Karácsonykor pont úgy muszáj politizálni, mint bármikor máskor

2023. december 28. 07:22

A baloldalon úgy tekintenek vissza a ‘90-es évekre, mint Aranykorra, amikor talán még Esterházy is olvasható volt. Nem, akkor sem volt az.

2023. december 28. 07:22
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
PestiSrácok

„Van egy ilyen közkeletű elképzelés, hogy amikor ünnepek vannak, különösképpen karácsony környéke, akkor csak ne politizáljunk, hagyjuk a közéletet, az az élet megrontója ilyenkor. Hatalmas tévedés. A karácsony, bár kimagasló pontja az évnek, de ilyenkor sem lépünk ki a mindennapokból. És persze, én nem mondom azt, hogy kötelező ezzel és csak ezzel foglalkozni. Az bizony orbitális nagy butaság volna. Éppen én voltam az, aki többször, több helyen is megírtam, elmondtam, hogy nagyon szomorú élet az, amikor valaki csak és kizárólag a közélettel tud foglalkozni, semmi más nem köti le és semmi más sem határozza meg a hangulatát.

Elég csak megnézni a Redditet vagy egyéb, mostanában divatos és főleg a tizen- és huszonévesek által látogatott közösségi oldalt – bizony, a Facebook alapvetően már nem ez a felület – és egyszerűen el fogunk rémülni mindazon, hogy ezeknek az embereknek minden egyes napja merő egy szorongás.

A széplelkeket azzal tudom nyugtatni, hogy legalább kellemes helyzetben vannak. Mert amíg ők sopánkodnak, aminek következtében hátrányt szenvednénk, mi sokadmagunkkal most és máskor is elvégezzük az elvégeznivalót. Nem saját magunk hátának veregetése ez, amit egyébként szeretek – jó, egy kicsit az is -, egyszerűen a helyzet el- és felismerése. Végre-valahára túl lehetnénk már azon, hogy úgy viselkednek sokan, mintha a politika az valami cérnakesztyűs mulatság volna. Nem az. Tele van szarral, verejtékkel, mocsokkal és szennyvízzel. Ne szépelegjünk.

Mindig ugyanoda jutunk vissza: a jobboldal hosszú ideje sokkal ügyesebb, okosabb, hatékonyabb és sikeresebb, ezt pedig a baloldalon nem megérteni akarják, hanem úgy tekintenek vissza a ‘90-es évekre, mint Aranykorra, amikor talán még Esterházy is olvasható volt.

Nem, akkor sem volt az.

No, egyebekben remélem, mindenkinek remekül telt a karácsony és felkészült arra a darálóra, ami 2024-ben következik.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dorkoka
2024. március 14. 15:37
Na de az istentelen kommunista Szovjetunió a megtámadott finnek ellen a havas harcmezőkön ugráltak a finnek felé fától fáig, karácsony szentestéjén. Azok meg gyertya gyújtás helyett szedegették lefelé őket. Az oroszok azt gondolták hogy a finnek gyertyát gyújtogatnak. Majd beveszik őket. Csak a finnek is ismerték a kommunistákat. Mindenki tudja, a komcsiknál nincs karácsony, csak fenyő ünnep.
dryanwolf
2023. december 29. 04:31
Mindig ugyanoda jutunk vissza: (amiben) a jobboldal hosszú ideje sokkal ügyesebb, okosabb, hatékonyabb és sikeresebb... "...az gyakorlatilag a Fidesz legfőbb politikája."
Pelso j.
2023. december 28. 13:14
muszáj? Normális ember ünnepel karácsonykor, nem politizál.
Akitlosz
2023. december 28. 12:53
Csak mert narancssárgák a vörösöktől jobbra vannak, attól ők még nem jobboldal, hanem csak a baloldal jobb széle. Egy tényleg jobboldali párt helyre akarná állítani Magyarország 1946-ban eltörölt alkotmányát. Csak például. A kommunistákkal lepaktáló, kerekasztalozó pártok nem jobboldaliak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!