Bölcsődéztetés: az egyszülős családok gyerekei előnyt élveznek

2016. december 28. 17:01

Novák Katalin családügyi államtitkár bejelentette, hogy a jogszabályváltozások értelmében az egyszülős- és nagycsaládok gyermekei előnyt élveznek a bölcsődei elhelyezésnél.

2016. december 28. 17:01

A kormány támogatja az egyszülős családokat, nem elítélni, hanem segíteni kell az ilyen családokat és az egy szülő által nevelt gyermekeket - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára. A szakpolitikus azt is bejelentette: a bölcsődéztetésnél nem csak a gyermekvédelemben részesülők, hanem az egyszülős- és nagycsaládok gyermekei is előnyt élveznek majd. A kormány továbbá olyan budapesti központot hoz létre, amely az egyszülős családokat információval és programokkal segíti.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. május 07. 22:15
Eddig minden a család ellen szólt. Most ez a kormány próbálkozik a család fontosságának kiemelésével, ilyen, olyan támogatással, kedvezménnyel. De a filmekben még mindig a család az elképesztően rossz. (Én is 44 éve élek együtt házasságban a feleségemmel és még a gyermekeink is házasságban élnek szemmel láthatóan boldogan)
Csigorin
2016. december 31. 07:20
Olyan nincs hogy "egyszulos" csalad, szuznemzessel nem szaporodik senki, olyan van, hogy gyermeket egyedul nevelo szulo. Viszont nem latom be miert kell elonyt elveznie, ha mindket szulo dolgozik, ugyanugy nem tud egyik se otthon lenni, mintha az egyeduli nevelo szulo dolgozik.
Korrupt Kornél
2016. december 31. 07:20
egyszülős? Mi van? Anyu-apu elválnak, apu fizet, anyunak új pasija lesz, ő is támogat, az állam is jobban támogat stb.stb. Mondta vagy 10 éve egy ismerős: sosem tudom a lányom családi állapotát. Ha az érdek az egyedülálló, akkor vállnak, ha a család az előny házasodnak. Az én gyerekem is mondta abban az időben, miért nem váltok el? Ingyen kapnám a menzát, a tankönyveket... És igaza volt, mi az a koszos papír az ügyeskedéssel szemben? Bravó!!! Legalább valami ellenőrzéseket ezügyben.
noMores
2016. december 31. 03:07
Az a baj Bakokam, hogy ezek csak szovegelnek. Bolcsode miert nem lesz tobb? Hat az iskolak miert nem lesznek jobbak? A gyermekgyogyaszat miert van padlon? (Fel eves varolista a gyermekszemesz...) Rizsa, amit a nep bekajal, mikozben 1040 milliardot toltak ki 2 honap alatt haveroknak hulyesegekre, felcsutra..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!