Már Svédország sem kér a migránsokból

2023. január 13. 10:53

Egy civilszervezet vezetője szerint csak a jobboldali politikusok kapcsolták össze először a migrációt a bűnözéssel.

2023. január 13. 10:53
null

Az Európai Unió, és elsősorban Olaszország már nagyon sürgeti a bevándorlók igazságos elosztását, ez azonban nem igazán hatja meg az EU soros elnökségét betöltő Svédországot. A menekültügyi megállapodásról már a következő EU-csúcson tárgyalni fognak az uniós vezetők, de Stockholm abban bízik, hogy a vitát sikerül áttolni a spanyol elnökség idejére – számolt be pénteken az Euronews.

A svédek eddig híresek voltak a nyitottságukról, de egy civilszervezet vezetője szerint ez a hozzáállás az utóbbi időben ez megváltozott. „A legtöbb felmérés azt mutatta, hogy néhány évvel ezelőttig a lakosság 60 százaléka pozitívan viszonyult a bevándorláshoz. Ezen főként a politikusok uszítása változtatott. Ők kapcsolták össze először a migrációt a bűnözéssel.

– nyilatkozta George Joseph.

A Mandiner korábban már megírta, hogy a Németországba beérkező félmilliós embertömegből mindössze negyvenezren kaptak munkavállalási célú tartózkodási engedélyt – erről szerdán a Die Welt értesített. Nem elképzelhetetlen, hogy hasonló a helyzet Svédországban is, mégis a civilszervezetek szerint

továbbra is csak a jobboldali kormány politikája miatt nem szeretne a lakosság még több migránst befogadni.

A lap arról is tájékoztatott, hogy az új konzervatív kormány nemrég szövetségre lépett a szélsőjobboldali Svéd Demokrata Párttal. Így elenyésző lett az esélye annak, hogy a parlament elfogadja az EU migrációs és menekültügyi paktumát. A megállapodás értelmében a tagállamoknak, közösen és arányosan kéne kezelniük a menekültválságot.

Ez azonban azt jelentené, hogy Svédországnak újabb több ezer menedékkérőt kellene befogadnia. A munkaügyi miniszter szerint ennek hatására tovább csökkennének a fizetések és romlana az életszínvonal.

Nyitókép: MTI/EPA-KEYSTONE

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
europész
2023. január 14. 16:56
Mi az,hogy nem kernek?Ez egyszeruen felhaborito!Csodasan neznek ki ilyenkor a feher rasszista hoban a fekete bantuk.
Julius68
2023. január 14. 16:55
2021. október 27. "a migránsok nélkülözhetetlenek a gazdaságunk és társadalmunk számára – jelentette ki Ylva Johansson svéd uniós belügyi biztos Brüsszelben szerdán" Kijelentette: meg kell erősíteni a migrációval kapcsolatos pozitívabb narratívát. Hangsúlyozni kell, hogy nem kell félni a migrációtól, nem kell félni a migránsoktól – mondta. Társadalmainknak szükségük van migránsokra, valamint az általuk hozott energiára és ambíciókra” Ezeket a esztelenségeket, alig egy és egy negyed éve mondta, most erről kussol, mint a többi libsi.
szárma
2023. január 14. 16:18
Felébrednek?
Senki Alfonz
2023. január 14. 15:07
Egy kint élő ismerősöm szerint korábban néhány józan svéd köztisztviselő egy migránstáborba küldte őket, de sokan inkább elhagyták Svédországot. Mert a tábor a sarkkörön túl, északra volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!