Prigozsin végre megszólalt: állítása szerint ezért vonultak vissza Moszkva alól

2023. június 26. 17:49

A Wagner-vezér mindenképpen el akarta kerülni „az orosz katonák vérének kiontását”.

2023. június 26. 17:49
null

Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér világossá tette, hogy nem Putyin volt a célpontja, amikor bejelentette, hogy csapatai Moszkva ellen vonulnak – számolt be hétfői cikkében a BBC. Prigozsin tizenegy perces hangüzenetében többek között úgy fogalmazott:

A zsoldosvezér szerint a menet célja az volt, hogy elkerüljék a Wagner megsemmisítését, és hogy felelősségre vonják a hivatalnokokat, akik „szakszerűtlen cselekedeteikkel rengeteg hibát követtek el”. Kifejtette azt is: a Wagner sajnálja, hogy az orosz légvédelemre kellett tüzet nyitniuk, és azért fordultak vissza, hogy

A Wagner-vezető beszédében többször is kiemelte: azért vonultak fel, hogy demonstrálják tiltakozásukat, nem azért, hogy megbuktassák a kormányt.

Nyitókép: Telegram

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2023. június 27. 09:47
BBC inmár nemcsak az ukrán nácik szócsöve, hanem az orosz hazaárulóké is... Mindent megtesz az angol FOS, hogy ebből a szerencsétlen lázadásból nagy baj legyen...
trifon
2023. június 27. 09:07
Már tudhatja...az élete ..tik tak...
Augustus1
2023. június 27. 08:33
oroszokra
Augustus1
2023. június 27. 08:33
Az öröszökra is mondják ugyanazt, mint az arabokra: akkor is hazudik, ha semmi érdeke nem fűződik hozzá. Hát még ha...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!