Ellenzéki vezető: Jevgenyij Prigozsin nem lesz biztonságban Fehéroroszországban

2023. június 28. 22:01

Szvjatlana Cihanouszkaja szerint Prigozsin megszégyenítette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki később világossá is tette, hogy árulóknak nem kegyelmez.

2023. június 28. 22:01
null

Jevgenyij Prigozsin, a Wagner orosz fegyveres csoport vezetője nem lesz biztonságban Fehéroroszországban kudarcba fulladt lázadását követően – vélekedett szerdán Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki vezető, aki jelenleg Litvániában él.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint mondta, Prigozsin megszégyenítette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, aki később világossá is tette, hogy árulóknak nem kegyelmez.  A Deutsche Welle német műsorszolgáltatónak nyilatkozva Cihanouszkaja azt mondta: amikor Putyin utasítást ad majd a fehérorosz elnöknek, hogy szabaduljon meg Prigozsintól, akkor Aljakszandr Lukasenka ennek megfelelően fog cselekedni.    

Ezt is ajánljuk a témában

Hangsúlyozta, hogy Prigozsin jelenlétét Fehéroroszországban biztonsági kockázatnak tartja, ahogy az orosz atomfegyverek ottani állomásoztatását is. Hozzátette, hogy a Nyugatban ennek aggodalmat kellene keltenie, és tágabb körben is meg kellene vitatni.  „Prigozsin veszélyessé válhat nemcsak Putyin, de Lukasenka számára is. A

helyzet Oroszországban instabil”

– hangsúlyozta.    

Lukasenka most „a béketeremtő szerepét játssza, olyasvalakiét, aki megmentette a világot” – fogalmazott Cihanouszkaja. „Valójában sem Putyint, sem Prigozsint nem mentette meg. Tulajdonképpen csak saját magát akarja megmenteni. Tudta, ha a felkelés sikerrel jár Oroszországban, az ő hatalma is meggyengül” – húzta alá Cihanouszkaja, akit hazájában tizenöt év börtönbüntetésre ítéltek távollétében.

(MTI)

***

 

 

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rizsa
2023. június 29. 09:15
Túl sok helyre nem mehet !
Jajdejónekünk
2023. június 29. 07:24
És a Orbán már semmi? Ő nem fél attól, hogy ha putykó bukik, neki is kampec? Miért nem segített, hogy Moszkva ne essen el?
LancelotDuLac
2023. június 29. 05:26
https://www.youtube.com/watch?v=vTi3jwdspXw 4 orosz tábornokot egyszerre likvidáltak az ukik Mariupolban! lelőtték a repülőiket!! Mint a szart XDDDDDDDDD
Obsitos Technikus
2023. június 29. 00:03
És a Lettországban nyaraló ciános kaja milyen értelemben vezető?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!