Brit hírszerzés: A Wagner-csoport érzékeny veszteséget okozott az orosz hadseregnek

2023. június 29. 11:03

A napi jelentés szerint ezen repülőgépek elvesztése valószínűleg negatív hatással lesz az orosz légi és szárazföldi műveletekre.

2023. június 29. 11:03
null

Ma is közölte a napi jelentését a brit hírszerzés, amelynek központi témája a Wagner-lázadás során lelőtt orosz katonai repülőgépek helyzete.

A jelentésben közölték, hogy a június 24-én a Wagner katonai magáncég légvédelmi erő

állítólag orosz katonai helikoptereket és egy Iljusin Il-22M típusú parancsnoki repülőgépet sikeresen lelőttek.

Az Il-22M egy viszonylag kis, legfeljebb 12 repülőgépből álló flotta része, amelyet nagymértékben használnak légi irányítási, valamint rádiós átjátszási feladatokra. Ezek a különleges célokat ellátó repülőgépek kulcsszerepet játszottak az orosz erők Ukrajna elleni háborújának irányításában.

Ezen repülőgépek elvesztése valószínűleg negatív hatással lesz az orosz légi és szárazföldi műveletekre.

Rövid távon a nagyszámú repülőszemélyzet ilyen módon történő elvesztésének pszichológiai sokkja szinte biztosan rontja az orosz légierő morálját.

***

***

Nyitókép: Pillanatkép a Wagner-csoport egy videójából

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2023. június 30. 16:59
Ekkora baromságot! :D
zuriktodor
2023. június 29. 14:16
Ezeket a Brit... kezdetű anyagokat dőlt betűvel kéne szedni és keretesben lehozni, ami elválasztja a valóságtól ezeket a kamuparádékat.
hatvanas
2023. június 29. 12:51
Érzékeny veszteséget... Ja, hogyne, már vonulnak is vissza mindenütt sírva, hogy a Wagner lelőtte a gépüket.
Squalline
2023. június 29. 12:28
Mar Londot bombazzak. De a bombak nem ertek foldet, mert a halott putyin beteg es Irakban vesztesre all. Ugyhogy a halott putyin altal elrabolt ukran gyerekeknek megtarthatjak a prajdot a Hyde Parkban. Allah ovja a jogallami demokratikus Kiralynot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!