Párizsi késes merénylő: „Gyűlölök minden franciát” (VIDEÓ)

2024. február 04. 19:37

Franciaország gyarmati múltjára hivatkozva tört az emberek életére az Olaszországból érkezett migráns.

2024. február 04. 19:37
null

Ahogy korábban megírtuk, szombaton három embert megkéselt egy afrikai migráns Párizsban. A 32 éves férfi minden előzmény nélkül kezdett vagdalkozni a párizsi Gare de Lyon-ban.

A Magyar Nemzet értesülése szerint, egy most nyilvánosságra kerülő felvételen az elkövető férfi arról beszél, hogy Franciaország a felelős az afrikai országok elszegényedéséért, és hogy gyűlöl mindent franciát.

Mindezek alapján okkal feltételezhető, hogy a támadás mögött politikai motivációk is lehettek. A párizsi rendőr-főkapitányság közleménye szerint az elkövetőt már őrizetbe vették.

A támadás célzott volt és előre megtervezett

A férfi elmondta a hatóságoknak, hogy február elsején érkezett Olaszországból Párizsba, és hogy a támadás célzott volt és előre megtervezett. Ugyanakkor azt cáfolta, hogy vallási motivációja is lett volna a támadásnak. Meghallgatásán során a férfi indokként megemlítette Franciaország gyarmati múltját – írta meg a Le Parisien.

A Modernity hírportál szerint a támadó korábban számos bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán, amelyekben így nyilatkozott:

Gyűlölők minden franciát.

Majd hozzátette, hogy minden probléma ezen a bolygón a nyugatiak miatt van. 

Az elkövető bejegyzését itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pulsarito
2024. február 05. 08:30
"Franciaország a felelős az afrikai országok elszegényedéséért" Ebben speciel igaza van!
csapláros
2024. február 05. 01:10
sentimental 2024. február 04. 20:34 ..."A rengeteg traktor mellett eltörpül orbit, meg israel csávója."... Furcsa lett volna, ha játéktraktorokkal mentek volna tüntetni, vagy fűkaszával...🤣🤣🤣
csapláros
2024. február 05. 01:08
sentimental 2024. február 04. 20:35 ..."Jobban félnek ursuláék a traktoroktól,mint orbánéktól."... Orbán már nem lesz traktor emiatt.
csapláros
2024. február 05. 01:04
sentimental 2024. február 04. 21:03 • ..."Még az a szaros ÁFA pénz sem jön már mióta,"... Váltsál könyvelőt bazdmeg... Biztosan elbaszta a visszaigénylésed.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!