Medvetámadás következtében meghalt egy turista Szlovákiában

2024. március 16. 16:24

A 31 éves fehérorosz nő menekülés közben lezuhant egy magaslatról.

2024. március 16. 16:24

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: NAGY MELINDA / ROBERT HARDING RF / ROBERTHARDING VIA AFP

Megtalálták a szlovák hatóságok péntek este az Alacsony-Tátrában egy túrázó fiatal fehérorosz nő holttestét, miután bejelentést kaptak arról, hogy medvetámadás ért a környéken egy fiatal fehérorosz párt. Az eset a Deménvölgy nyugati részén történt. A férfi és a nő túrázás közben találkozott a medvével. 

Különböző irányba menekültek az állat elől, amely ezután a 31 éves nőt vette üldözőbe. 

A férfi szem elől vesztette párját, hallótávolságon kívül kerültek egymástól. A rendőrség mentőakciót indított a felkutatásukra, de segítségül kellett hívnia a hegyimentőket, sőt, egy medvékre szakosodott csoportot is. A férfit sértetlenül megtalálták, a nőt azonban csak holtan. Az előzetes vizsgálatok alapján 

halálát súlyos fejsérülés okozta, miután lezuhant egy magaslatról 

– közölte szombaton a szlovák rendőrség. A Sme szlovák lap információi szerint a pár a liptószentmiklósi Laziszkó községből indult el, de nem kijelölt túraútvonalon haladtak. A szlovák környezetvédelmi minisztérium a tragédiával kapcsolatban szombaton közölte: a rendőrség vizsgálja a tragikus esemény körülményeit. 

(MTI)

 

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­ ­d­ö­g­­­ö­s­­­ ­l­­á­­n­y­­­o­­­k­­ ­v­­­á­­­r­­n­­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­𝗡
papamaci57
2024. március 18. 09:37
Nem igaz, hogy ezt a sexkitty 54-et nem lehet innen letiltani. Vajon az 54 a kora, vagy a születési éve? (1954)
NorthernOutlaw
2024. március 17. 14:50 Szerkesztve
Hát, ha nem a kijelölt turistaúton jártak, akkor van ilyen. A férfi meg jó nagy hős volt. Pont most volt egy doku a National-on ott egy amcsi párt támadott meg a medve. A nőre támadt, de férfi egy késsel addig szurkálta amíg a medve meghátrált. Respect a faszinak. Ki tudja lehet a medve csak alibi.
iimre
2024. március 17. 03:53
Ha volt náluk mobiltelefon, simán vissza lehet keresni, merre és meddig jártak együtt ill. külön-külön, ha meg még meghívják vmelyik nagy indián nyomolvasót, a medvéről is kiderülhetnek dolgok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!