Banderas lesz Picasso

2012. február 22. 14:07

A veterán Carlos Saura 33 nap című, Pablo Picassóról szóló filmjében főszerepet kapott Antonio Banderas. Az alkotás a spanyol festő világhírű Guernica című festményének keletkezését eleveníti fel.

2012. február 22. 14:07

Carlos Saura (Vérnász, Carmen) nyáron kezd forgatni Pablo Picassóról Párizsban és Guernicában. A főszerepet Antonio Banderas kapta, aki az El País című lapnak elmondta: többször is lehetősége lett volna eljátszani Pablo Picassót a vásznon, de eddig minden alkalmat visszautasított, mert úgy érezte, nem elég érett még ahhoz, hogy eljátszon egy ilyen nagyszerű embert.

 
Saura azt a 33 napot fogja feldolgozni, amíg az éppen legnagyobb lelki válságát megélő Picasso egyik leghíresebb művét, a Guernicá-t festette. A Guernicá-val a polgárháború idején a baszk fővárost pusztító német fasisztákról mondott ítéletet a festő 1937-ben. „Nagy tisztelet jár neki, én is malagái vagyok, mint ő, pár háztömbnyire születtem attól a helytől, ahol ő” – fogalmazott. Banderas most 51 éves, vagyis hasonló korban van, mint amikor Picasso elkészült a spanyol polgárháború borzalmait ábrázoló Guernicával. A hírek szerint a színész nem kért nagy gázsit a kisköltségvetésű produkciótól, mivel nem szerette volna, ha végül ezért nem ő kapja meg a szerepet.
 
A spanyol és francia nyelvű film producere Elías Quereteja, forgatőkönyvírója pedig Louis-Charles Sirjacq lesznek, az alkotásban pedig nagy hangsúlyt fektetnek majd a festő Dora Maar nevű francia művésznővel folytatott szerelmi kapcsolatára is.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!