Hoppá: egy nápolyi sportoldal szerint felmerült Rossi neve az olasz bajnokcsapat edzőjeként!

2023. november 27. 19:41

Ez azért is érdekes, mert korábban Rossi is álomszerűnek nevezett egy esetleges dél-itáliai megbízatást.

2023. november 27. 19:41
null

Az Eb-re zsinórban harmadszor kijutó magyar válogatott életét gyökeresen felforgatná, ha valóra válna az az olasz sajtóban megjelent pletyka, miszerint a nyáron Marco Rossi válthatja Walter Mazzarit az olasz bajnokcsapat, a Napoli kispadján. 

A nyáron az olasz bajnoki címet követően búcsúzó Luciano Spallettit Rudi Garcia váltotta a vezetőedzői poszton, ám az idénykezdet nem úgy sikerült a Napolinak, ahogyan azt várták tőle, így a vezetőség néhány héttel ezelőtt menesztette a francia szakembert. A helyére az a Walter Mazzarri érkezett, aki 2009 és 2013 között már irányította a nápolyiakat, egészen az Olasz Kupa-győzelemig jutott velük. A szakember az idény végéig szóló kontraktust írt alá, s noha a hét végén az Atalanta ellen győzelemmel kezdett, sokan biztosra veszik, hogy nem hosszabbítanak vele szerződést – idézi fel a hírről az ultimecalcionapoli.it nyomán beszámoló Nemzeti Sport.

Ismert: a nemrég magyar állampolgárságot is megszerző, 11 éve a hazánkban élő Rossi nem hagyná el csak úgy az általa 2018 óta irányított magyar válogatottat, de olaszországi lakóhelye legendás csapatának kispadja akár ilyen lehet, annál is inkább, mert futballistaként Rossi sosem szerepelt olasz élklubban – a genovai Sampdoria és a Torino volt a legelőkelőbb olasz egyesület, amelynek a mezét viselhette.

A nápolyi sportoldal szerint a kékek vezetőedzői posztra Antonio Conte is esélyes, de ha ő nem, egy olyan olasz szakember lehet a befutó, aki külföldön „csodákat visz véghez, 2018 júniusa óta olyan válogatottat vezet, amely azóta – az ő munkájának is köszönhetően – egyre csak fejlődik.” Ez nyilvánvalóan Marco Rossira tett utalás.

Az esetleges nápolyi kalandról már korábban is beszélt a 60 éves szakember: „Mindenki szeretne a Napoli edzője lenni. Ez nagyszerű hely, a csapatot mindig arra készítik fel, hogy képes legyen a legmagasabb szinten harcolni. Ami engem illet, álom lenne, de nem hiszem, hogy megvalósítható” – fogalmazott a szövetségi kapitány a KISS KISS Rádió műsorában.

Nyitókép: MTI, Koszticsák Szilárd

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2023. november 28. 08:22
Könnyebb lehet egy válogatottnál edzőnek lenni mint egy klubcsapatnál. Elit bajnokságokban edződött játékosokból válogathat, míg a kluboknál abból kell főznie ami van a kamrában.
lájkbajnok
2023. november 27. 22:32
Menni fog.
robertdenyiro
2023. november 27. 22:22
On: Rossi egyelőre nem megy sehova. Ez eb-ig legalábbis biztosan. Off: a nápolyi sportoldal valami olyasmi lehet mint a nápolyi és a sportszelet kombinációja.
Ekrü
2023. november 27. 22:00
Kétlem. Akkor ugyanis nem kellett volna felvennie a magyar állampolgárságot. De felvette, már a gyerekei is itt élnek, ez meg inkább azt jelenti, hogy hosszú távra tervez itt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!