A konyhafal adja a másikat

2020. október 16. 08:38

Novák Katalin most a lakáspiacra szabadulna rá.

2020. október 16. 08:38
Papp Zsolt
Papp Zsolt
Népszava

„A párom felújítani akar. Célozgat rá hónapok óta: kellene már festeni,  a konyhára és a fürdőre is ráférne egy ráncfelvarrás. Már előre parázok, mekkora felfordulással jár, meddig tart majd a csatározás a szakikkal, és mibe kerül majd ez nekünk. De a szerencse most mellém szegődött, ugyanis a kormány megoldotta a problémámat.

Előreláthatólag évekig nem lesz itt semmilyen lakásfelújítás, mert nem lesz az a pénz, ami elég lenne rá, vagy ha mégis, égen-földön nem találunk majd szabad szakembert. Mert hogy Novák Katalin most a lakáspiacra szabadulna rá, mondván, minden hatmilliós beruházásból ő mint család- és építésügyi miniszter, valamint a szobafestők Jeanne d’Arc-ja (esetleg Jean Claude van Damme-ja, nézőpont kérdése) kifizet hárommilliót. A közös zsebből persze. Ugye milyen jól hangzik?

Biztos ez most a magyar családok legnagyobb gondja, hogy a WC-csészét miből cseréljék ki, és az aranyozást ki fizesse. Pedig válság van, immár bő fél éve, több százezer család megélhetése omlott össze az elbocsátások miatt, komplett ágazatok szűntek meg, bedőlt a turizmus, a vendéglátás egy része, az emberek nem járnak wellnessbe, moziba, színházba, étterembe, mert nincs miből, meg egyébként sem célszerű a jelenlegi, félrekezelt járványhelyzeteben. Nem, kedves Katalin, ők például majd akkor újítanak fel, amikor lesz újra állásuk, tisztességes jövedelmük, és tudnak erre spórolni. Addig túl akarnak élni, és nekik inkább ehhez kellene egy kis segítség, nem a budi rendbehozáshoz.

Mondjuk a kormánytól nem várható el, hogy rendszerben gondolkodjon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
levig79
2020. október 18. 20:21
Ez hol él?????? Seggarcú.
Krupp Skya
2020. október 16. 21:04
Ez az ÁVH-s újság még él?
balbako_
2020. október 16. 20:44
A kormány megint segít az embereknek a balfaszok meg nyivákolnak.
Nuttika
2020. október 16. 15:30
Ha nincs szakember, fesd ki magad. Apám is megtette. Hétköznap dolgozott, hétvégén meg úgy, hogy közben négy gyerek is ott lábatlankodott, kifestett. Elérte, hogy nekünk is játék legyen és segítettünk. Amúgy nem fogod elhinni, erre is jó a nagy család: szoktunk segíteni, ha a másiknál éppen tatarozás van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!