Benkő: A honvédség az ország egyik legjobb foglalkoztatója

2020. május 05. 20:16

Ez a kiszámítható pálya rendkívül vonzó a fiatalok számára – fogalmazott a miniszter.

2020. május 05. 20:16

A Magyar Honvédség az egyik legjobb foglalkoztatója az országnak – mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában. Benkő Tibor kiemelte: azok, akik a koronavírus miatt elvesztették munkájukat, meg fogják találni számításukat a Magyar Honvédségen belül is. Ez a kiszámítható pálya rendkívül vonzó a fiatalok számára – fogalmazott.

Szólt arról is, hogy 51 kórházban és 13 idősotthonban katonák látják el az intézményparancsnoki feladatot. Nem azért vannak ott, hogy szakmai kérdésekbe beleszóljanak, hanem hogy koordinálják azokat a feladatokat, amelyek az intézmények védelmét, biztonságát szolgálják – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

(MTI)

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apupaci
2020. május 12. 07:02
Azt tudja a nép vajon hogy a Honvédség 2 hónapja létszámstopot jelentett be? És hogy ez határozatlan ideig tart? Senkit sem vesznek fel fel, tudásától és rászorultságától függetlenül. Erről miért nem mer senki beszélni?
zsoltkom2
2020. május 06. 09:54
"A honvédség az ország egyik legjobb foglalkoztatója" Foglalkoztató mindenki lehet. Kérdés, hogy mennyiért. Kihasználni a szegénység konjunktúráját elég nagy pofátlanság. A szegénységből való kiemelkedés a katonaság és a papság intézményei... anno. Ma talán nem véletlen, hogy a katonaság viszi a prímet a papnövendéknek lenni helyett. Jobban hajlamosak az emberek az erőszakra, törvényes keretek között. Legalábbis a remény ez lehet. Ezért még azt is hajlandók elviselni, hogy mindezt kb. egy tál levesért csinálják. Meg még másért, ha valakinek nincs szakmája, vagy az adott településen nincs a szakmája szerint munkahely, kézenfekvő katonának menni. Azért ez kudarc! Háború híján remélhetően használják őket termény betakarítására a sorból kiesett román cigányok helyett... olcsón és parancsra. Meglásd a fő fegyver a kapa lesz. A közfoglalkoztatott magyar hadsereg... Orbán-büntetőtábor a szegénység létezésére. Az egyház meg majd temet... arra még van ember.
BőröndÖdön
2020. május 06. 08:51
Sok sikert mindenkinek aki ezt választja...:)
flesh ripper
2020. május 06. 06:01
Kár, hogy a magyar fiúk nem tapasztalják meg kötelezően a sereget. Én 4 és fél évig voltam..., igaz, sajnálhatom, hogy nem magyar katona....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!