Válasz a háborúra: reményt és szeretetet visz a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület Kárpátaljára

2022. március 11. 16:41

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) az MVM Magyar Kupa-döntő pénzdíjból 500 000 forintot adományoz az orosz-ukrán háború során nehéz helyzetbe került kárpátaljai gyermekek részére.

2022. március 11. 16:41
null
Bánfalvi Szabolcs

Az orosz-ukrán háború kapcsán a Magyar Röplabdaszövetség gyűjtési akciót szervez az Ukrajnában bajba jutott emberek számára. Az MVM Magyar Kupa során az Érd Arénában kihelyezett pontokon lehet leadni a szurkolói adományokat.

A keleti szomszédainknál dúló háború kapcsán pedig a Magyar Kupában érdekelt Swietelsky-Békéscsaba jótékonysági akcióról tartott sajtótájékoztatót a Békéscsabai Röplabda Akadémián péntek délelőtt.

A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) mindig is elkötelezett volt a jótékonysági és szemléletformáló ügyek iránt, és a szomszédos országban kialakult háborús helyzet okozta rendkívüli állapot is határozott cselekvésre sarkallta a klubot.

A Swietelsky-Békéscsaba együttesére rendkívül fontos összecsapás vár a hétvégén, Molcsányi Ritáék szombaton 16 órakor a Magyar Kupa-bronzéremért mérkőznek meg a címvédő Fatum-Nyíregyházával, amelyet hosszú idő óta először sikerült a békéscsabai csapatnak az aktuális alapszakasz összes meccsén legyőznie.

„Egy professzionális klubnál az eredménykényszer és az ebből fakadó nyomás a mindennapok része, ezzel együtt kell élniük a játékosoknak, a stábnak és a klubvezetésnek is. Azonban hol van ez ahhoz képest, amit az otthonukat elhagyó embereknek kell megélniük? – gondoltam erre, amikor az esemény sajtótájékoztatójára tartva menekülteket – köztük számos gyereket – láttam Budapesten, ami szívbemarkoló volt. Ekkor tudtam és éreztem, hogy cselekednünk kell!” – fejtette ki Baran Ádám, a BRSE elnöke a kezdeményezés létrejöttének okait.

Nyitókép: A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) jótékonysági akcióról tartott sajtótájékoztatót a Békéscsabai Röplabda Akadémián. A BRSE elnöke, Baran Ádám (jobbra) és Bonnyai Sándor szociális munkás (balra) jelentette be a kezdeményezés részleteit. Fotó: BRSE
Nyitókép: A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) jótékonysági akcióról tartott sajtótájékoztatót a Békéscsabai Röplabda Akadémián. A BRSE elnöke, Baran Ádám (jobbra) és Bonnyai Sándor szociális munkás (balra) jelentette be a kezdeményezés részleteit. Fotó: BRSE

A Magyar Röplabda Szövetség keddi bejelentésének értelmében a hétvégi MVM Magyar Kupa-döntő résztvevői között 15 millió forintos pénzdíj is szétosztásra kerül: a győztes klubok 4, az ezüstérmesek 2, a bronzérmesek 1, a negyedik helyezettek pedig félmillió forintot kapnak.

A klub döntésének értelmében az MVM Magyar Kupa döntőjének pénzdíjból 500 000 forintot a kárpátaljai gyerekek részére juttat el a BRSE!

A békéscsabai egyesület évek óta együttműködik Bonnyai Sándor szociális munkással, aki a Kárpátalján található Nagydobronyi Gyermekotthon munkáját segíti immár évek óta. A klub őt kérte fel a kezdeményezés koordinálására.

„A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület már számtalan alkalommal bizonyította, hogy nemcsak a sport területén, hanem azon túl is egyedülálló szervezet, amely évek óta végez karitatív és szemléletformáló tevékenységet. Nagyon örültem Elnök úr megkeresésének, hiszen néhány napja tértem haza Kárpátaljáról, ahol saját szememmel láttam a nélkülözést.

Hatalmas szükség van most az összefogásra, büszke vagyok, hogy a klub élére állt ennek. A pénzadományon túl tartós élelmiszert, tisztálkodási eszközöket is várunk” – mondta a szociális szakember.

A Nagydobronyi Gyermekotthonban közel száz, zömmel magyar ajkú kisgyermeket nevelnek, és sajnos a jelenlegi helyzetben még nehezebbé váltak a mindennapok. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a március 17-i Swietelsky-Békéscsaba–DVTK bajnoki negyeddöntő mérkőzésen gyűjtőpontot állít fel a Városi Sportcsarnokban, ahová várják a szimpatizánsok felajánlásait.

A Swietelsky-Békéscsaba együttese a Magyar Kupa bronzmeccsére is készül a jótékonyság mellett. Fotó: BRSE
A Swietelsky-Békéscsaba együttese a Magyar Kupa bronzmeccsére is készül a jótékonyság mellett. Fotó: BRSE

A klub teljes kollektívája, a felnőttcsapat és a stáb, valamint a közel 300 fős utánpótlás is összefog, hogy segítse a kezdeményezést. Az összegyűjtött adományokat a BRSE képviselői személyesen, kisbuszokkal juttatják el a kárpátaljai településekre.

Az összegyűjtött adományokat a BRSE képviselői személyesen, kisbuszokkal juttatják el a kárpátaljai településekre.

 

RÖPLABDA

MVM Magyar Kupa, Döntő – Nők, március 12. (szombat)

16.00 Swietelsky-Békéscsaba–Fatum-Nyíregyháza (Bronzmeccs)

19.00 Vasas Óbuda–Szent Benedek RA (Döntő)

MVM Magyar Kupa, Döntő – Férfiak, március 13. (vasárnap)

15.30 Fino Kaposvár–Kecskeméti RC (Bronzmeccs)

18.30 Épkar Pénzügyőr SE–GreenPlan-VRCK (Döntő)

 

Nyitókép: A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület (BRSE) jótékonysági akcióról tartott sajtótájékoztatót a Békéscsabai Röplabda Akadémián. A BRSE elnöke, Baran Ádám (jobbra) és Bonnyai Sándor szociális munkás (balra) fejtette ki a kezdeményezés részleteit. Fotó: BRSE

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pandaka pygmaea
2022. március 12. 13:02
Respekt a felajánlásért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!