Hogyan hozzuk meg a kedvet a katázás befejezéséhez?

2022. augusztus 02. 20:32

Kikérem magamnak: én ennél a hisztis csürhénél csakazértis tisztességesebb és szolidárisabb vállalkozó voltam.

2022. augusztus 02. 20:32
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli
Facebook

„Ott van a tüntetések címe. »Katás vagyok, ments meg! Mindenki jöjjön!« – hangzik a felszólítás, azzal a magyarázattal, hogy itt most ellehetetlenítik például az ügyvédeket és »létbizonytalanságba« taszítják kivétel nélkül az összes érintettet.

Mármost az milyen, amikor az ukrajnai háború, a brutális aszály és a beláthatatlan energiaválság közepette harcba hívják az alföldi kukoricatermesztőket, a kezdő pedagógusokat és a dékás kisnyugdíjasokat a Kossuth téri irodával rendelkező, korábban az Egyesült Államokban MBA képzést (és azon belül »Financial Management« tantárgyat) végzett negyvenes ügyvéd anyagi biztonságáért, aki 10 éve vígan katázik? Talán nem erős a szó, ha mindezt »aránytévesztésként« definiáljuk.

Ez egy ilyen mánia: bármilyen statáriálisan alkalmazza is a Fidesz a fűnyíróelvet, bármilyen csapnivalóan (csap-ni-va-ló-an) kommunikálja is a fájó intézkedéseit, az ellenzéknek muszáj mindig valami olyan túlzásokba hajló és pont nem a lényeget megragadó kretén performansszal rátromfolnia, amivel automatikusan békésebbé és barátságosabbá keretezi át a kormányzati ballépést.

A tüntetésen felszólaló ügyvéd mindenesetre kifejti: katásként ő szívesen adott számlát (egyem a jogkövető szívét), mostantól viszont a kormány arra »kényszeríti« a vállalkozókat, hogy csaljanak és trükközzenek, mert máshogy nem lehet. Amivel ügyvéd úr ugye implicite adóelkerülőnek minősíti az összes kisadózót: ha már kicsit is fájna nekik, akkor nem adnak számlát, inkább megoldják okosba’, tertium non datur.

Hát kikérem magamnak: én ennél a hisztis csürhénél csakazértis tisztességesebb, dolgosabb és szolidárisabb vállalkozó voltam, vagyok és leszek. Hálásan köszönöm, hogy kiakadt katásból büszke átalányadózót faragott belőlem a baloldali szellemi elit.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jose
2022. augusztus 02. 21:57
A lényeg: A KATA egy ked-vez-mény volt. Senki nem mondta, hogy örökké fog tartani. (Én is az voltam jópár évig, igaz, mellette volt bejelentett állásom is.) Szóval senki ne panaszkodjon. Mo-n nagyon alacsony a társasági adó és az SZJA is. Aki most bele akar halni a KATA megszűnésébe, azzal valami nagy baj van. Ennyi. (Apróság: ha valaki KATA mellett nem tett félre nyugdíjra, az nagyon meg fogja szívni.)
Namond
2022. augusztus 02. 21:38
Tisztességes ember, remek, lényeglátó írása. Imádom; - bármilyen statáriálisan alkalmazza is a Fidesz a fűnyíróelvet, - bármilyen csapnivalóan (csap-ni-va-ló-an) kommunikálja (TÁJÉKOZATLAN KOMMUNIKÁTORRAL) is a fájó intézkedéseit (FÉLKÉSZ ÁLLAPOTBAN), - az ellenzéknek muszáj mindig valami olyan túlzásokba hajló (performansszal) és - pont nem a lényeget megragadó kretén performansszal rátromfolnia, - amivel automatikusan ... ELFOGADHATÓBBÁ .... keretezi át a kormányzati ballépést, - stb
Töki
2022. augusztus 02. 21:34
Az ügyvédeket hagyjuk. Ha nem tettél neki zsebre, tuti nem segített senkinek - 1-2 kivétel lehetett -. Ha volt zseton akkor legalább a látszatra adott. Hagyjuk is őket!
nemecsekerno_007
2022. augusztus 02. 21:23
Remélem működni fog az átalányadózás és igazad lesz Francesca. De a kormány kommunikációja katasztrófa, messze rúgták a pöttyöst.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!