„Jó lenne, ha Ukrajna nem felejtené el, honnan kapja a segítséget” – keményen kiosztották a lengyelek Kijevet

2023. szeptember 20. 09:49

Andrzej Duda lengyel elnök tette helyre a gabonaügy kapcsán az ukránokat.

2023. szeptember 20. 09:49
Ukraine's President Volodymyr Zelenskyy addresses the 78th Session of the United Nations General Assembly at the headquarters in New York City, New York, on Sept. 19, 2023.

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy Ukrajna hétfőn panasszal fordult a WTO-hoz, amiért a három uniós ország – az Európai Bizottság múlt heti döntésének ellentmondva – fenntartotta az ukrán mezőgazdasági termékek behozatalára vonatkozó tilalmát. A genfi székhelyű Kereskedelmi Világszervezet (WTO) kedden bejelentette, hogy megkapta Ukrajna kérelmét a Magyarországgal, Lengyelországgal és Szlovákiával „a gabonaexport blokádjával kapcsolatos vitarendezési megbeszélések lefolytatásához”.

Andrzej Duda lengyel elnök emlékeztette Kijevet, hogy a segélyek Lengyelországon keresztül jutnak el Ukrajnába.

Jó lenne, ha Ukrajna nem feledkezne meg arról, hogy tőlünk kap segítséget,

és hogy Ukrajna számára is tranzitország vagyunk” – közölte Duda, amikor arról kérdezték, hogy Kijev pert indít Varsó ellen a Lengyelországba irányuló ukrán gabonaszállítások tilalmának meghosszabbításával kapcsolatos döntés miatt – írta meg a TASZSZ.

A hírügynökség emlékeztetett rá, hogy a világ minden tájáról Lengyelországon keresztül érkeznek fegyverek és humanitárius segélyek Ukrajnába.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: YASUSHI KANEKO / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
madárinfluencer
2023. szeptember 20. 12:40
Az ukránok az amerikaiak seggéből kikandikálva azt hiszik, hogy mindet megengedhetnek maguknak.
vérgőz
2023. szeptember 20. 12:31
ti barom polakok... es meg ilyen nepekkel akartok szovetkezni? lasd a nagy lengyel-ukran-roman!!! "birodalom" epites kiserleteit. latom a hibaitokbol sose tanultok
Pandaka pygmaea
2023. szeptember 20. 11:24
A lényeg lemaradt: "Andrzej Duda lengyel elnök - Ukrajnát fuldoklónak nevezte: Azt mondják, hogy a fuldokló ember szalmaszálakba kapaszkodik, de valójában a fuldokló ember mindenbe kapaszkodik, amibe csak tud. Kicsit hasonló a helyzet Lengyelország és Ukrajna között. Nekünk pedig úgy kell cselekednünk, hogy megvédjük magunkat a bajtól. Mert ha egy fuldokló ember árt és megfojt minket, akkor nem kap segítséget. Tehát a saját érdekeinket kell néznünk, és ezt hatékonyan és határozottan fogjuk tenni. Jó lenne, ha Ukrajna nem felejtené el, hogy tőlünk kap segítséget, hogy Ukrajna számára tranzitország vagyunk."
faramuci
2023. szeptember 20. 10:52
Ez azért van kedves lengyelek,mert nem tanultok semmiből.... Jut eszembe ,mi a helyzet az új román "barátaitokkal" ??? Az új gazdasági háromszögetekből,így lett BERMUDA HÁROMSZÖG......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!